Direkt: 0303-77 01 65
Parterapi

Vikten av att investera i sin relationsförmåga

"Shit, det här funkar inte längre", Åke känner att relationen känns som en tratt som pekar rakt in emot förgörelse. Hjärtat bankar, han får ibland svårt att andas och grälen lurar om hörnet som ett minfält. Men en gång i tiden funkade det ju", tänker Åke, varför funkar det inte nu?"

Många vänder sig till en parterapi eller parsamtal för att få bukt med svårigheter med relationen. I vår tid blir det allt svårare att hålla ihop en relation. Stress, samhällsförändringar och yttre krav sliter i parterna. För att klara att värna kärleken och förståelsen krävs många gånger en större ansats än vad man tror.

Samtidigt lever vi i en tillvaro där singelidealet kan locka och fresta en relation. Fri och oberoende sjunger locktonerna, men där målet ofta är just: den lyckliga relationen.

Många par märker av allvaret när man funnit drömpartnern och önskar att "Nu ska sagan fortsätta": Men där sagan och filmen slutar, där börjar ofta relationen. Där "sedan levde de lyckliga i alla sina dagar" rullar fram på bioduken börjar allvaret att skapa en lycklig relation. Detta är en konst och den kan man skapa, lära sig, utveckla.

En komplex värld
Men det är just en konst och alla har inte haft tillgång till goda förebilder eller haft chansen att samtala sig fram till dessa upptäckter. I en allt mer komplex värld, i en värld där vi allt mer stressas i arbetsliv, ställs inför frestelser och vägval på nätet, där Tinder och dejtingsajter lockar om att gräset är grönare på andra sida ställs för samtidsmänniskan oerhört stora krav. Med en god relationsförmåga är man många gånger bättre rustad att undvika separationer och själslig ohälsa.

Genom parsamtal och parterapi finns chansen att göra dessa upptäckter och bli just ett sådant par som lyckas. Skapa, erövra, upprätthålla och till och med fördjupa kärleken och upptäcka kärlek kan vara ännu bättre än vad man någonsin trott.
Centrum för psykoterapi: Telefon: måndag - fredag: 0303-77 01 65, mail: info@cfpt.se


- Samtalsterapi - Parsamtal - Parterapi - Singelterapi -
.